Home Вежбаме заедно Вежба на денот Вежбање на денот: издигнување на тесен стисок на EZ-bar

Вежбање на денот: издигнување на тесен стисок на EZ-bar

Тесниот зафат ја потпира долгата глава на бицепс, а EZ-вратот ги истоварува грбот и зглобовите. Користете ја оваа вежба во комбинација со други свиоци на бицепс, и резултатот ќе го видите многу побрзо.

barbell
Portrait of handsome bodybuilder performing the biceps curl with EZ curl bar at gym. Perfect physique athletic young man with six pack, perfect abs, shoulders, biceps, lats and chest.

да се подеднакво пумпа долги и кратки шеф на бицепс, вие не би да биде едноставна кадрици – зафат, во форма на вратот и работна тежина мора да се промени. Затоа ви е потребен EZ-вратот, кој ги става вашите зглобови во поудобна положба и ви помага да се концентрирате на свиткување без да барате рамнотежа.

Останете исправени, затегнете ги мускулите на рацете и стомакот. Барот треба да биде на ниво на ременот во рацете, дланките се појавуваат. Полека подигнете ја тежината додека целосно не ја компресирате раката, а потоа со контролирано движење спуштете ја лентата до првобитната положба. Запомни: само подлакти треба да се движат, рамената треба да бидат статични!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Како да дишете додека трчате

Многу почетници брзо остануваат без здив. Ова обично значи дека нивното темпо е пребрзо. Но, тоа може да се должи и на неефикасно дишење при...

Вежби за циркулација на вратот

Вежби за циркулација на вратот се всушност сите вежби кои вклучуваат движења на вратот и активирање на мускулите на вратот.Мускулите...

Дали има рај? Да, и јас ви нудим клуч за влез.

Грегор Акерман е страствен за потрагата по среќа и медитација. Во серија колумни, тој ќе претстави некои од неговите искуства и мисли.

Закрепнување и спречување на срцев удар

Сцев удар или акутен миокарден инфаркт е смрт на дел од срцевиот мускул заради недоволно снабдување со крв . Најчесто е предизвикано од блокада на една или повеќе коронарни артерии...

Вежби Мекензи за ишијас

Ишијас значи болка што се шири по ишијасниот нерв. Најмногу се должи на компресија на првиот сакрален и задниот лумбален корен на 'рбетниот нерв, обично со дископатија,...
loading...