HomeФитнесЗошто резултатите од фитнесот се различни за секого

Зошто резултатите од фитнесот се различни за секого

Да се ​​вклопите може да се чувствувате како борба, особено ако работете напорно со недели, без да гледате надворешни резултати. Сликите на атлетските тела закачени за да ве мотивираат, сега се чини дека се извор на фрустрација наместо за зајакнување. 

Често пати, многумина од нас чувствуваат дека сме единствените што се бориме со фитнес-резултати. Се прашуваме зошто другите изгледаат полесно во форма и зошто промените во телото не се случуваат. Овие се многу вообичаени грижи, затоа не се чувствувајте сами во вашата борба. 

Резултатите од фитнесот се различни и напредуваат со различна стапка за секој поединец. Taка ќр биде потребно трпеливост и примена на вистинските методи што најдобро функционираат за вас. Секој е различен во начинот на живот, видот на телото, генетиката, можните медицински проблеми, па дури и возраста, сите играат улога во нашата способност да постигнеме резултати. 

Успешните методи за постигнување на најдобри резултати се добро документирани преку клинички студии и истражувања. 

Брз резултат со измама нема

Одредени програми за тренинг промовираат драстични мерки за промена на вашето тело. Студиите покажаа сериозно ограничување на калории и диета за каприз како нездрави начини да се постигне идеален состав на телото. Оние кои се сериозни во постигнувањето на фитнес цели, бараат долгорочно решение, а не привремена поправка. 

Ако вашата желба е да се добие во форма, се препорачува да се избегне каприз диети ветувајќи го телото на вашите соништа за 3 недели. Фитнес во шише не постои и сигурно не нè учи како да јадеме и да вежбаме за здравје. Ќе ви биде важно да останете ментално силни и да одолеете на искушението да паѓате за трикови. 

Дозволете си барем 12-недела да видите реални цели. Според студијата објавена во британскиот весник на спортска медицина, тој износ на време значително го подобрува процентот на маснотии во телото. Читањето написи на најдобар начин да се потпреме ќе ви помогне со мотивација и ќе ве одржува на вистинскиот пат со вашата фитнес програма. 

Избегнувајте ограничување на калории

Можеби сте започнале програма за фитнес со ограничување на премногу калории, ставајќи го вашето тело во режим на гладување. На организмот му треба одредена количина калории за ефикасно функционирање плус да ви помогне да изгубите тежина. Намалувањето на маснотиите е повеќе за правилно јадење, а не јаде помалку. 

Јадењето повеќе може да звучи чудно, но не навистина кога сметате дека на телото му треба калории (енергија) за да функционира. Ќе ви треба вистинската количина здрави калории во комбинација со вежбање за да согорите маснотии од вашето тело. 

Постигнување на целите значи јадење за мускулот што го сакате и маснотиите што сакате да ги изгубите. Тесните и мускулестите тела бараат да се трошат доволно калории за да функционираат на оптимално ниво во и надвор од салата. Читањето написи за тоа зошто можеби ви требаат повеќе калории, ќе ви даде нова перспектива на вашата фитнес програма

Останете мотивирани

Дали започнавте фитнес програма високо мотивирана и се борите да останете доследни? Понекогаш е тешко да се направи искрен поглед кон самите себе и да признаеме дека правиме изговори. Ние престануваме да пишуваме во нашето списание за храна и закажаните вежби се заменуваат со што и да се појави.

Ова е време да се преиспитаат и да направат промени за да се вратиме на вистинскиот пат. Ако сакате резултати, ќе ви треба дневна обврска да се случи тоа. Читањето написи за фитнесот и примената на методи за одговорност за постигнување на вашите цели, ќе помогнат во подмладување на мотивацијата заостанување.  

Позитивна слика на тело

Можеме да бидеме толку фокусирани на нашето тело, не успеваме да уживаме во процесот на прилагодување. Ќе биде важно да не се стресувате во врска со вашата програма за обука и да бидете толку опседнати што се чувствува како товар. Фитнесот е прогресивно патување и целите постојано се ревидираат според промените на телото. 

Здравите луѓе имаат тенденција да бидат среќни, самоуверени и да не се консумираат според сликата на телото. Обично, тие се премногу зафатени со размислување за нивниот следен здрав оброк за  да се стремат околу неколку вишок килограми. Порелаксиран став им овозможува можност да уживаат во сите фази на вклопување. Покрај тоа, стресот врз нашата слика на телото е само уште еден начин да се ослободи дополнителни хормони како кортизол во нашиот систем поврзани со зголемување на телесната тежина. 

Се препорачува читање написи за тоа како стресот може негативно да влијае на нашата способност да изгубиме маснотии и треба да ни помогне да имаме подобар изглед додека работиме на лични цели. 

Оставете ја вината за храна

Вината за храна е веројатно едно од најголемите проблеми што треба да се надминете за време на вашата програма за обука. Социјалниот притисок е голем за да јаде совршено цело време. Ова едноставно не е ниту реално, ниту одржливо засекогаш. Всушност, станува на начин да ги постигнете вашите фитнес цели.

Уживањето во повремениот  оброк со измами  се нарекува да се биде човечки и дел од здрав, избалансиран живот. Фитнес ентузијасти дефинитивно имаат неколку колачиња без вина и така треба и вие. Вие добиете поздрава перспектива во врска со јадењето на написите за читање написи за тоа како вината на храна може да влијае на вашата способност да се вклопите. Урамнотежениот живот ќе ви овозможи да ја одржите вашата фитнес програма со поздрав изглед.

Тренрајте паметно не тешко

Дали сте извршувале интензивни дневни вежби, а понекогаш и двапати сте удирале? Дали шетате наоколу целосно уморни и исцрпени? Ако одговорот е да, веројатно правиш премногу и не дозволуваш доволно време за обновување на вашите мускули. Ова може да предизвика преоптоварување на стресот на вашето тело воопшто. 

Да се ​​имате посно и мускулесто тело не значи да поминете часови во салата. Ефикасните вежби се фокусирани и можат да се постигнат за помалку од еден час. Учењето како да го предизвикате вашето тело ефикасно, ќе даде подобри резултати. Читањето написи за тоа како најдобро да го користите времето во теретана и како да избегнете вообичаени грешки во вежбањето, ќе ви помогнат да дизајнирате квалитетна програма.  

Must Read

loading...