ЗЗдравје

Editor in chief

Latest Articles

Вежби за зголемување на телесната тежина – добивање мускулна маса

Вежба за зголемување на телесната тежина може да ви помогне ако сте екстремно слаби или само сакате да ја зголемите мускулната маса. Еднакво...

Конвертирање на маснотии во енергијата – подигање на вашето тело за време на вежбање

Масното ткиво е важна компонента на диетата дизајнирана за да го поттикне вежбањето. Еден грам масти е еднаков на девет калории, а еден...

Подигнување на имунитетот по природен пат

Некој само понекогаш, а некој многу често оди во состојба на слаб имунитет. Некој има доволно за да биде малку протекување и веќе...

Да се ​​запознаеш со потсвеста – владетелот на твојата реалност

Верувале или не, околу 95% од одлуките што ги прават во секојдневниот живот не доаѓаат од вашиот свесен, рационален ум, туку и...

Најдобриот водач за високо интезивни тренинзи HIIT.

HIIT може да го направи вашиот тренинг и перформансите на многу повисоко ниво. Ова е единственото нешто што треба да го знаете...

Течности и елекролити

Можеби најважниот фактор во одржувањето на атлетските перформанси на високо ниво е да се одржува рамнотежа на растворливи течности за време на...

Овошје за подолг и поздрав живот

Шпанската студија покажа дека луѓето кои јадат седум порции овошје и зеленчук дневно, во просек, живеат малку повеќе од една година подолго...

Белодробно воспаление – кои се ризични фактори и причини, третман

Воспалението на белите дробови е една од водечките причини за болести и морталитет во светот. Таа е најчеста и најопасна кај многу мали деца и лица над...