Home Мотивација

Мотивација

3 начини да стекнете навика за вежбање

Кога станува збор за вежбање, една работа на која честопати се фокусираме е мотивацијата. Што се однесува до мотивирање да го сторат тоа и да...

Зошто е време за новогодишна револуција во резолуција

Има одредена енергија што доаѓа со нова година, наплив на мотивација е толку силна, нè убедува дека ова е година во која конечно ќе изгубиме...

Мотивирајте се на вежбање кога сте надвор од вистинскиот пат

Лесно е (па дури и важно, како дел од процесот на поставување цели ) да се направат планови за вежбање. Тоа е продолжение што понекогаш...

Маратонски тренинг и совети за почетници

Трчањето маратон е неверојатна цел за тркачите, но тренингот за маратон и самата трка не е нешто што треба да се преземат...

Спортски психолог – улога во успехот на спортистите

Спортски психолог е човек кој игра важна улога во успехот на спортистите, помагајќи им да ги надминат психолошките пречки(особено подобрување на мотивацијата и фокусот),...

Деца и трчање

Тешко е да се победи трчањето како семејно хоби: Лесно е да се научи, бара малку опрема, може да се направи речиси...

10 причини зошто не вежбате

Добијте (и останете) мотивирани да ги постигнете целите на тренинготИстражувањата покажуваат дека 60 отсто од возрасните во САД...

Што е внатрешна мотивација – и како да се зголеми?

Теоретичарите кои се занимаваат со психологијата од самиот почеток бараа одговор на прашањето: Што ги мотивира луѓето за одредено однесување? Имено, се сметаше дека...