Home Здравје 14 причини зошто треба да дарувате крв

14 причини зошто треба да дарувате крв

Овде имаме многу причини зошто секој треба да донира крв. Но, решивме да им помогнеме на нашите донатори и да прашаме зошто сметаат дека е важно да се даде крв. Ги прашавме нашите донатори на Фејсбук : „Со 20 збора или помалку, кажете ни зошто е важно да донирате крв“. Проверете ги првите 14 причини подолу.

 1. Заштедува животи – што друго треба да знаете?
 2. Не е поболно отколку губењето на некој близок што може да го заштедите со донирање!
 3. Тоа е твоја граѓанска должност.
 4. Затоа што знам премногу луѓе кои не можат да дадат крв.
 5. Затоа што некој ден, можеби ќе треба некој да го стори истото за мене.
 6. Правете им на другите, како што би ги направиле и вие со вас!
 7. Затоа што ако ви треба крв еден ден, не би се двоумеле да ја земете, па зошто би се двоумеле да ја дадете?
 8. Дарувањето на крв е важно бидејќи одржувањето на соодветно снабдување со крв во нашата заедница обезбедува трансфузија на крв кај пациенти.
 9. Затоа што можам.
 10. Лесно како путер.
 11. Прашањето е, зошто да не даваме крв?
 12.  Им дава на донаторите лекарска проверка без трошоци. 
 13.  Бесплатни колачиња, сок и задоволство од помагање на другите.
 14.  Не можам да открија лек за рак, но можам да помогнам некој да остане жив додека чекаат за лек.

Па што чекаш? Отиди во болницата каде живееш и помогни на некого, полесно е од кога и да било да бидете дел од нешто одлично и да донирате крв.

Кажи ни зошто давате крв подолу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

6 совети за да го одржувате слабеењето на вистинскиот пат

Неуспехот има толку многу негативни конотации - особено во контекст на губење на  тежината. Ако вашата цел е да фрлите килограмите, секој резултат што не вклучува...

Како да дишете додека трчате

Многу почетници брзо остануваат без здив. Ова обично значи дека нивното темпо е пребрзо. Но, тоа може да се должи и на неефикасно дишење при...

Вежби за циркулација на вратот

Вежби за циркулација на вратот се всушност сите вежби кои вклучуваат движења на вратот и активирање на мускулите на вратот.Мускулите...

Дали има рај? Да, и јас ви нудим клуч за влез.

Грегор Акерман е страствен за потрагата по среќа и медитација. Во серија колумни, тој ќе претстави некои од неговите искуства и мисли.

Закрепнување и спречување на срцев удар

Сцев удар или акутен миокарден инфаркт е смрт на дел од срцевиот мускул заради недоволно снабдување со крв . Најчесто е предизвикано од блокада на една или повеќе коронарни артерии...
loading...