HomeТренингИдеална летена рутина после-тренинг

Идеална летена рутина после-тренинг

Летото носи голем број на можности за свеж воздух и фитнес. Здравствените ентузијасти често ги земаат своите тренинзи на отворено. Сепак, скокот на температурата за време на топло време може да ги направат овие вежби и закрепнување уште предизвикувачки, во споредба со фитнес рутината која се изведува со благи или ладни температури.

Како и со сите вежби, треба да го надополнувате вашето тело со хранливи материи што се губат за време на вежбањето за да се наполните и повторно да ги изградите мускулите. Обнова по енергични вежби прави разлика во тоа колку добро може да се изврши во текот на следната тренингот. Високите температури не треба да се одвиваат во начинот на вашата тренингот, туку да направат здрава хидратација и обновување уште поважно.

Ладење надолу по тренингот е исто толку важно како и вашиот тренинг. Ако сакате да продолжите да напредувате и да ги намалите шансите за повреда, по рутината после тренинг е од суштинско значење. Запомни вистинската магија се случува откако ќе се испотите!

Рутината после тренингот не само што помага побрзо закрепнување, но, исто така, покажува посакуваните резултати со побрзо темпо. Пред да се подготвите за следното летно тренингот, планирајте да се грижите за вашето тело, следејќи ги овие четири совети за обновување на топло време од PRO компресија.

Хидратација

Исто како автомобил не може да работи без нафта, вашето тело не може да работи без вода. Хидратација игра важна улога во било која фитнес рутина, така што треба да се осигурате дека вашето тело е правилно хидрирано, додека го изедувате. Водата помага во регулирање на температурата на телото, ја надополнува загубата на течности поради потење или топли температури и го забрзува процесот на обновување. Со едноставни зборови, внесувајте ја пиењето вода пред, за време и особено по тренингот. Исто така, размислете за дополнување со електролити и брзо јаглени хидрати за разгорување на подолги сесии.

Супер јадења во Лето

Поедноставената исхрана е подеднакво важна, бидејќи треба да го наполните вашето тело по ригорозна фитнес сесија. Не ви е потребен полноправен оброк за регенерација, но комбинацијата на јаглени хидрати и протеини треба да биде доволна. Вишни, лубеници, боровинки, киви, краставици, праски, цвекло, јајца и слатки компири се некои здрави опции кои се во сезона во летните месеци. Пијалак или салата го прави вкусен оброк после тренинг.

Рацете и телесните компресивни ракави 

Неодамнешните истражувања сугерираат дека компресирачкиот ракав за рацете и долните нозе им помага на мускулите да се опорават по исцрпувачки вежби со зголемување на циркулацијата на крвта. Тоа го прави со примена на притисок околу рацете и нозете за да се зголеми оптималниот проток на крв и циркулацијата до и од екстремитетите. Ова помага во исфрлање на токсините и полнење на енергетски обесхрабрените крвни клетки со пренесување на вистинските хранливи материи и хемиски соединенија во ткивата, со што мускулите се загреваат, помага во ублажување на болката и ги намалуваат воспалените зглобови преку зголемување на протокот на крв до изворот.

Ракавиците за рака и телето, исто така, можат да се користат за време на тренингот како систем за поддршка или превентивна мерка за да ги усогласат мускулите и зглобовите и да се избегне прекумерно и неприродно движење. Компресија рака и теле ракави ја одржуваат вашата телесна температура регулирана со влечење на влага далеку од вашата кожа. Ова им помага на спортистите да останат на оптимална температура за време и после вежбање со топол временски услови и дури можат да удвојат како UV заштита. За разлика од сончање, кој трае само два до четири часа, овие ракави ќе ги задржат рацете и нозете заштитени се додека ги носите.

Студениот туш

Терапијата со ладна вода може да ја спречи болката после тренинг и да му помогне на вашето тело да закрепне побрзо. Кога ќе се прегреете по тренингот, студениот туш помага да ја вратите вашата телесна температура на почеток. Направете го тоа како дел од ритуалот после вежбање, бидејќи студените тушеви прават да се чувствувате подобро ментално и физички.

Како вулгарен може да звучи, тренингот е најлесниот дел од вежбањето. Она што го правите пред и по тренингот, исто така, игра голема улога во вашиот напредок и резултати, па постави се за успех од почеток до крај.

Must Read

loading...