Home Тренинг

Тренинг

Како да дишете додека трчате

Многу почетници брзо остануваат без здив. Ова обично значи дека нивното темпо е пребрзо. Но, тоа може да се должи и на неефикасно дишење при...

Знаци дека премногу притискате

Кога ќе започнете нова рутина на тренингот, може да биде примамливо да ја погодите земјата од трчање (буквално) и постојано да работите...

Куперов (Cooper) тест

Тестот Купер е лесен начин да го проверите вашиот фитнес. Обуката секогаш има соодветен ефект, што се рефлектира во забрзувањето на метаболизмот. Овој ефект...

Додатоци во спортската исхрана

Спортските додатоци претставуваат индустрија од повеќе милиони долари. Активните возрасни спортисти честопати ги примаат ефективните маркетинг на додатоци. Ветувањата за зголемени перформанси меѓу...

Различните придобивки од одењето како вежба

Луѓето честопати сметаат дека пешачењето повеќе е одмор отколку спорт, сметајќи дека е помалку корисно за вашето здравје во споредба со „вистинско...

Вежби за циркулација на нозете

Вежби за циркулација на нозете се всушност сите вежби кои вклучуваат движења на нозете и активирање на мускулите на нозете.Постојат начини...

Дали кафето ја подобрува атлетската издживост?

Еспресо, кафе лате или капучино: анкетата од 2017 повеќе од 62% од светската популација конзумираат едно или повеќе кафиња на секој 2-3...

Вежби за истегнување

Иако истегнувањето можеби не е највозбудливиот дел од вежбањето, работењето на флексибилноста е исто толку важно како и кардио или тренинг за...