ЗЗдравје

Editor in chief

Latest Articles

6 причини да се сакаат кивите

Тие додаваат поздрав со светло зелена боја и слатка кисела мешавина во вашата овошна салата. Еве уште шест причини да го ставите...

Што се случи кога се откажав од кофеинот?

Тешко е да се верува дека поминаа две години откако официјално се откажав од кофеинот.Бев зависник од колеџ. Мојот...

5 едноставни начини да започнете тренинг за сила

Ако никогаш не сте направиле вежби за сила, може да биде тешко да знаете од каде да започнете. Иако може да изгледа застрашувачки,...

Додатоци во спортската исхрана

Спортските додатоци претставуваат индустрија од повеќе милиони долари. Активните возрасни спортисти честопати ги примаат ефективните маркетинг на додатоци. Ветувањата за зголемени перформанси меѓу...

Здравствените продобивки од смоквата

Смоквите, плодот на  растението Ficus carica , се природно слатки и добри за вашето здравје. Низ историјата, зготвените смокви се користат како засладувач наместо шеќер, а...

Губење на тежината за жени над 40 години

Губењето тежина е тешко за секого. Но, губењето на тежината по 40 години може да биде вистинска борба. Кога размислувате за губење на тежината...

Различните придобивки од одењето како вежба

Луѓето честопати сметаат дека пешачењето повеќе е одмор отколку спорт, сметајќи дека е помалку корисно за вашето здравје во споредба со „вистинско...

Вежби за циркулација на нозете

Вежби за циркулација на нозете се всушност сите вежби кои вклучуваат движења на нозете и активирање на мускулите на нозете.Постојат начини...