Daniel

Editor in chief

Latest Articles

Здравствени придобивки од пиење ракија

Да се пие ракија не значи да се докажува машоска, ниту во случај да пиете квалитетна ракија да се покажува статусниот симбол.Доколку вашата подобра...

Исхрана и Астма – Препорачлива и штетна храна

Доколку вие или некој близок има проблем со астма, еве кои намирници треба почесто да ги внесувате, а кои намирници да ги избегнувате со...

Печурки – вкусни, но дали се добри за здравјето ?

Многу години печурките имаат служат како уникатен начин за да се додаде одреден вкус на различни јадења. Иако всушност тие се габи, ги сметаме...

Здраво јадење во време на празници

Не треба да губите надеж за здраво јадење во периодот на празници кој следува. Постојат повеке начини да уживаме во храната за време на...

Калинка – црвена витаминска бомба

Конзумирањето на здрав зеленчук и овошје е потребно не само во ладниот зиски период, туку во целата година. Основата на здравиот живот е всушност...

6 причини зошто семките од тиква се добри за вашето здравје

Конзумирањето на тиква е супер во есенските и зимските денови. Веруваме дека се вклучени во вашата трпеза. Исто така и семките од тиквата се...

Природни извори на магнезиум

Ладното, есенско време кое не е толку омилени поради честите настинки и вируси, омилено е поради големиот избор на намирници кои може да ги...

Рецепт за среќни и здрави празници

Нашите идеи за здрава рецепти ќе ги радуваат сите во вашето семејство за време на празниците кои следуваат.  Препорачуваме да направете свинско месо со...