Home Животен стил Форма без мирис: да дознаете како да ја спасите облеката после тренинг

Форма без мирис: да дознаете како да ја спасите облеката после тренинг

Едвај сакате да бидете најороден предмет во салата. Затоа читајте и постапувајте според нашиот план – и свежина може да биде со вас.

Се сеќаваме на еден важен факт: самата пот не мириса. Но, кога ги напаѓа бактериите што живеат во кожата – започнува. Модерни спортсти совршено ги отстрануваат влагата од телото, но во исто време се станува идеална почва за микроорганизми – и на крајот Т-маица, панталони, чорапи започне недвосмислен здивот, дури и ако ги избрише редовно. И ако тие имаат еден или два часа после тренингот да лежи во затворена торба, а потоа сите проблеми започнуваат. Што треба да направам?

1. Исплакнете

Чудно како што може да изгледа, влезете во туш веднаш во она што само сте завршиле. Темелно исплакнете ги работите, а потоа стигнете. Така да се ослободите од вишокот на пот и бактериите. Дојди дома – што е можно поскоро, ставете ја облеката до сушара. Не постои таква можност? Барем обесете ги да се сушат на воздухот.

2. Перење

Кога миете спортски предмети, додадете 1 чаша оцет и 1 лажица за сода бикарбона – овие состојки ќе помогнат да се одвојат котлетите од муви, односно облеката од бактериите. Дали таа сепак мириса? Натопете го за еден час да постојат, додавајќи чаша оцет во водата, 2 лажици. водород пероксид, 2 лажици. сода бикарбона, а потоа се мие повторно.

3. Зачувај

Не користете ткаенина омекнувачи и антистатик агенти – затоа што тие хемисти својства на ткивото може да биде нарушена. И не заборавајте, од време на време да ги миете спортската торба, од кои одите на тренинг (Вклучете внатре кон надвор и го испрати на сушење – земете некои весници, да се ослободи од акумулираниот мирис).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

6 совети за да го одржувате слабеењето на вистинскиот пат

Неуспехот има толку многу негативни конотации - особено во контекст на губење на  тежината. Ако вашата цел е да фрлите килограмите, секој резултат што не вклучува...

Како да дишете додека трчате

Многу почетници брзо остануваат без здив. Ова обично значи дека нивното темпо е пребрзо. Но, тоа може да се должи и на неефикасно дишење при...

Вежби за циркулација на вратот

Вежби за циркулација на вратот се всушност сите вежби кои вклучуваат движења на вратот и активирање на мускулите на вратот.Мускулите...

Дали има рај? Да, и јас ви нудим клуч за влез.

Грегор Акерман е страствен за потрагата по среќа и медитација. Во серија колумни, тој ќе претстави некои од неговите искуства и мисли.

Закрепнување и спречување на срцев удар

Сцев удар или акутен миокарден инфаркт е смрт на дел од срцевиот мускул заради недоволно снабдување со крв . Најчесто е предизвикано од блокада на една или повеќе коронарни артерии...
loading...