HomeМотивација34 Мотивациски здравствени цитати

34 Мотивациски здравствени цитати

Здравјето е од огромно значење, но многу луѓе не прават јадење добро и имаат приоритет додека нивното здравје не се влоши. Мора да живеете во избалансирана држава, така што ќе можете да бидете на ваше оптимално ниво во сите аспекти од вашиот живот. Подолу е листа на мотивирачки цитати за да ви помогнеме да живеете здрав избалансиран живот.

Здравјето однадвор започнува однатре“. Роберт Урих

Сакај се доволно за да живееш здрав начин на живот“. Џулс Робсон

Да го одржиме телото во добро здравје е должност, инаку нема да можеме да го одржиме нашиот ум силен и јасен“. Буда

Здравјето не се вреднува до појавата на болеста“. Томас Фулер

Грижете се за вашето тело. Тоа е единственото место каде што треба да се живее. “Џим Рон

Здравјето е најголемиот дар“. Буда

Здравјето е круната на главата на добро лице, која може да ја види само болниот“. Робин Шарма

Здравјето е вистинско богатство, а не парчиња злато и сребро“. Махатма Ганди

Оние кои мислат дека немаат време за здраво јадење, порано или подоцна ќе треба да најдат време за болест“. Едвард Стенли

Вие не можете да уживате во богатството ако не сте во добра здравствена состојба“. Анонимни

Умот и телото не се одвоени. она што влијае на еден, влијае на другиот. “Анонимни

Среќата е највисока форма на здравје“. Далај Лама

Првото богатство е здравјето“. Ралф Валдо Емерсон

Здравите граѓани се најголемото богатство што секоја земја може да ја има.” Винстон Черчил

Нема диета која ќе го направи она што јаде здраво. Прескокни ја исхраната. Само јадете здраво “. Анонимен

Вие учате добро здравје и семејство се тоа, и ништо друго не е важно.” Мајк Адамез

Вашето тело го заслужува најдоброто“. Анонимен

Грижете се за себе, бидете здрави и секогаш верувате дека може да бидете успешни во она што навистина го сакате“. Алесандра Амброзио

Ако сте премногу зафатени за тренингот, вашите приоритети треба да се променат. Не можам да мислам на многу работи поважни од вашето здравје. “Ролзи

Јас сум здрава што може да биде – не болка или болка. Многу моја молитва му се заблагодарува на Бог дека сум здрав. Се молам за долг живот и добро здравје “. Џоел Остин

Состојките на здравјето и долг живот, и голема воздржаност, отворен простор, лесна работа и малку грижа“. Филип Сидни

Здравиот ум не зборува лошо за другите“. Анонимни

Она што јадете буквално ви станува. Имаш избор во она од што си направен “. Анонимен

Размислете позитивно и секојдневно да вежбате, да јадете здраво, да работите напорно, да останете силни, да градите вера, да се грижите помалку, да читате повеќе и да бидете среќни“.

Будалата не се грижи за неговото здравје “. Анонимен

Ние знаеме дека храната е медицина, можеби најмоќната дрога на планетата со моќ да предизвика или да излечи повеќето болести“. Д-р Марк Хајман

Вашето тело ќе биде многу подолго од таа скапа чанта. Инвестирајте во себе. “Анонимни

Храната што ја јадеш може да биде или најбезбедна и најмоќна форма на медицина или најспоро форма на отров“. Ен Вигмор

Ако дојде од растение, јадете го. Ако е направено во фабрика, немој “. Мајкл Поллан

Ако чувајте добра храна во вашиот фрижидер, ќе јадете добра храна“. Ерик Мекадамс

Кога исхраната е погрешна, лекот не е од корист. Кога диетата е точна, медицината не е потребна. Ајурведскиот Peoverb

Не можете да очекувате да изгледате како милион долари ако јадете од менито” долар “

” Здравјето бара здрава храна“. Роџер Вилијамс

Доволно спиење, вежбање, здрава храна, пријателство и душевен мир се потреби, а не луксуз“. Марк Халперин

Must Read

loading...