ЗЗдравје

Editor in chief

Latest Articles

План за нега на мрсна кожа

Концентрирајте се на хидратација. Во зима, кожата повеќе од кога и да е и е потребна влага, и постојат...

8 основни вежби за подобрување на вашето пливање

Пливањето не е само движење на рацете и мрдање со нозете. Добрата техника и брзина е резултат на црврстите стомачни.

Рецепт: Бадема торта со брусница

Подгответе го вашиот омилен колач со бадеми и брусница. Одличен избор за празниците што следуваат.Состојки: 180g путер, 70g оризов...

Анално чешање, симтоми и превенција

Аналниот јадеж е честа состојба. Чешањето, кое се наоѓа во или околу вашиот анус, често е интензивно и може да биде придружено со...

8 Начини да останете мотивирани

Лесно е да се каже ние се обидуваме да ја намалиме тежината, но толку е тешко да останете мотивирани. Ако сакате резултат,...

Како да се подобри мускулната издржливост

Мускулната издржливост е во група на мускули што се способни да одржуваат поголеми контракции на отпор на подолг временски период. Таа е компонента од...

Што е подобро за вашето здравје: одењето или трчањето

Одењето и трчањето се исклучително добри вежби за кардиоваскуларниот систем. Секако едно од нив е секогаш подобар избор. Подобриот зависи од вашата цел и...

Најдобрите книги за оние што трчат

По добар напредок, секогаш е убаво да се удри и да се забавува, инспирира, мотивира или провоцира со зборовите на големиот писател. Следните книги прават...